Project Description

Jason & Kate’s Winfield Basement Remodel

Winfield Basement Finishing Service Page

Project Details

These clients really wanted their new basement to be an extension of their current home, in terms of look, finishes, and functionality.  For example, the stone on the fireplace is similar to that of the one upstairs.  It was poignant that some fantastic memories would be made and the basement needed to be a space that would easily create new ones. As both homeowners were very busy professionals, we wanted to make the process as easy on them as we could. From design ideas to construction, so all they had to do was move in and let the fun begin.

This spacious basement has a healthy balance of storage and living space.  No additional bedrooms were required, so attention could be focused on family lounging area (for movie nights), a board game and ping-pong area, powder room, and a home gym.  Each being arranged just so, that even though the basement was a wide open, each was a separate area. We utilized double French doors at the entrance of the home gym so that natural light could filter throughout.  Trey ceilings were planned to capture as much ceiling height as possible.  A generous amount of can lights fill the space with light, so that you would never know you were in the basement. This family will enjoy the space for years to come and it is our hope that they have many new memories to look back on.